Melak beuti kembang sarta siki

Keluarkan beuti kembang sarta siki ti kemasan anu geus Anjeun tarima ngaliwatan layanan pos, sarta simpen di handapeun naungan salila kira-kira 2–3 poé. Kamungkinan kadua nyaéta langsung melak sarta ngajagana ambéh tetep di tempat teduh salila sawatara poé ku kituna henteu kakeunaan sinar panonpoé langsung.

Untuk melak siki

Jieun saeutik alur pikeun melak siki. Keluarkan siki ti pot (tuluy ti kantong plastik lamun siki dikemas terpisah), balikkan ambéh akar-akarna ka handap sarta ratakan saméméh ngasupkeun kabéh pepelakan ka dina alur.

Siram alur sarta sanggeus taneuh nyerepan kabéh cai, tuangkan cai deui. Perlakukan kabéh pepelakan séjén ku cara anu sarua. Sanggeus Anjeun réngsé melak, siram sakali deui.

Sawatara poé kahiji sanggeus penanaman, Anjeun bisa menyiram saperluna waé sarta merawat kalayan alus ambéh terlindung ti panas panonpoé. Pepelakan baris berakar dina waktu 1–3 minggu sarta sanggeus éta Anjeun bisa miarana ku cara anu pas sarua kawas ka kabéh pepelakan séjén di kebon Anjeun.

Penanaman beuti kembang sarta siki

Kahiji, gemburkan taneuh tempat Anjeun baris melak beuti sarta akar beuti pepelakan (saterusna urang baris paké kecap beuti). Keluarkan beuti ti kantong atawa kemasan kertas saméméh Anjeun rék melakna. Gali liang sadina pot (tempo tabel) tuluy asupkeun beuti jeung bagian luhur beuti nyanghareup ka arah luhur. Sawatara beuti moal tahan lamun Anjeun melakna jeung bagian luhur mengarah ka handap – perhatikan alus-alus ambéh melak kalayan bener!

Lamun Anjeun melak tulip di tengah usum panas (meureun alatan Anjeun henteu bisa nundana atawa Anjeun baris berlibur), Anjeun henteu perlu nyiram. Beuti-beuti ieu baris ‚beristirahat‘ sarta ngan baris mimitian tumuwuh sanggeus hujan usum gugur kahiji turun.

Beuti ukuranana leutik leuwih hésé bertumbuh, ku kituna kudu dipelak kurang dina. Pikeun nyaho jejerona, Anjeun perlu nangtukeun jarak antara penclut beuti sarta permukaan taneuh!

Urang ingkeun permukaan beuti aya di luar permukaan taneuh lamun bagian luhurna (di luhur permukaan) geus garing (ieu téh aturan pikeun kabéh beuti kembang kajaba beuti kembang Gladiol ) –Ini lumangsung sapanjang mimiti bulan Méi di Éropa (dina kaayaan cuaca panas sarta garing). Lolobana jenis beuti bisa, sanggeus dikaluarkeun ti taneuh, ditunda (asalkan tetep garing) nepi ka usum gugur (utamana bawang beureum, bawang bodas, konéng sarta tulip).

Jenis-jenis séjén kawas kembang lili, bakung (Muscari), Ornithogalum, sarta solomon’s seal (Polygonatum) HENTEU bisa ditunda ku cara ieu, alatan moal tahan. Jenis-jenis anu henteu bisa ditunda (di tempat garing) bisa dipelak ti hiji tempat ka tempat séjén di kebon Anjeun (jenis ieu baris tahan salila kira-kira hiji minggu, tapi henteu disarankan pikeun nundana di luar leuwih lila ti wayah kasebut).

Spesies Mangsa Penanaman Jejero Pepelakan dina cm
Jenis leutik jeung ukuran beuti 2 cm kawas Allium carinatum, flavum, molly, oleraceum, scorodoprasum 7.-10. 5–8
Jenis badag jeung ukuran beuti 10cm kawas Allium giganteum, karataviense, nigrum 7.-10. 10–15
Colchicum – spesies anu mekar di usum gugur 8. 15
Crocus – spesies anu mekar di usum semi (Crocus chrysanthus, Crocus vernus) 10. 9
Crocus – spesies anu mekar di usum gugur (Crocus sativius) (7.-)8. 9
Gladiolus (hibrida taman) 4.-5. 10 (leuwih leutik ti 5 cm)
Gladiolus (spesies liar asal Afrika Kidul) 9. 5–8
Lilium candidum – lili bodas atawa bakung Madonna 8. 3
Lilium – hibrida taman 9.(-10.) 5–15 gumantung jenis
Muscari 7.-10. 8–10
Narcissus – narcis 8. 10
Ornithogalum umbellatum – Béntang Betlehem, Lili Jukut 7.-10. 10
Polygonatum 8.10., 2.-3. 10
Tulips leutik kawas Tulipa chrysantha, tarda, saxatillis, turkestanica, urumiensis 10. 10
Tulip berumbi badag – Tulipa greigii, Tulipa fosteriana, Tulipa kaufmanniana sarta jenis-jenis hibrida taman 10. 12–14

Perbanyakan Lili kalayan lapisan beuti

foto

Perbanyakan Lili kalayan lapisan beuti

Cara basajan pikeun memperbanyak Lili nyaéta ngagunakeun lapisan beuti.

Pelak lapisan beuti di jero alur ukuranana 1–2 cm (= jejero taneuh ngawengku lapisan beuti) sarta simpen di tempat kalayan suhu beurang poé kira-kira 25–30ºc sarta suhu jero peuting kira-kira 22 ºc (suhu jero peuting bisa leuwih pendék, anu pangpentingna nyaéta suhu beurang poé), contona di jero imah kaca, lomari atawa ambang jandela imah Anjeun. Jaga ambéh taneuh tetep garing. Ku cara ieu beuti kakara baris gancang ngembang dina bagian handap lapisan beuti. Dina waktu 1–3 bulan, 2–3 beuti ukuranana kira-kira 1cm geus baris kabentuk ti salah sahiji lapisan beuti ieu! Lamun Anjeun mesék lapisan beuti sarta melakna dina ahir bulan Juli, Anjeun bisa ngaluarkeun beuti-beuti anyar dina bulan Séptember sarta melakna dina jejero 2 cm di kebon. Pelak saban beuti anyar sacara terpisah, sarta bikeun jarak kira-kira 4 cm antar beuti – sanggeus 4–6 warsih Anjeun baris ngabogaan beuti-beuti kembang unggulan anu mekar sakumnana!

Menebar siki beuti-beuti kembang

Sawatara beuti kembang bisa berkembangbiak pohara gancang sarta efektif ngaliwatan siki. Di Éropa wayah pangalusna pikeun ngawur siki jeung jejero kira-kira 0,5 –1 cm nyaéta salila Maret nepi ka April. Ulah nyabutna dina warsih kahiji, tapi ingkeun waé di tempat aslina. Sawatara jenis geus baris mekar dina usum saterusna. Tapi lolobana baris mimitian mekar 2–5 warsih sanggeus penanaman. Jenis-jenis anu leuwih leutik baris mekar leuwih mimiti ti jenis-jenis anu leuwih badag jeung beuti anu leuwih badag ogé.

Printed from neznama adresa