Cara ngurangan kumbang kacang?

Disangka ku kuring kumbang kacang ieu henteu perlu diwanohkeun ka Anjeun. Ieu téh kumbang leutik ukuranana 3–4 mm, anu bisa kapanggih dina siki-siki di pawon contona.

Kumbang leutik anu ngarugikeun ieu ngembang dina siki kabéh jenis kacang polong. Tétéla, saban jenis polong ngandung makhluk-makluk ieu – kacang buncis – pengerat kacang buncis (kumbang), kacang polong – kumbang kacang polong, miju-miju – kumbang miju-miju, sarta kacang buncis kebon – kumbang kebon kacang dll…

Dina siki-siki anu garah Anjeun bisa manggihan bagian-bagian ancur di mana liang-liang leutik éta digerek ku larva-larva. Sabot kumbang-kumbang dewasa menetas, liang gerekan kasampak di jero siki. Kumbang mindeng ngabalukarkeun kalolobaan karuksakan salila période penyimpanan (alatan kaayaan hirup anu idéal) leupas ti fakta yén pepelakan éta geus terkontaminasi sabot masih di kebon.

Merangan kumbang untungna mangrupa hal anu basajan sarta efisien (kamungkinan 100% suksés!)

foto

Kumbang di jero siki-siki Erythrina lysistemon

Sanggeus memetik polong kalayan siki-siki asak, geura-giru kupas sarta ingkeun jadi garing, sarta pastikan yén euweuh binih anu terkontaminasi. Piceun kabéh siki anu garah (cara pangalusna nyaéta kalayan ngabeuleum). Sanggeus éta asupkeun siki-siki ka dina kantong berbahan plastik atawa kapas sarta simpen di jero freezer Anjeun salila 48 jam. Ku cara ieu Anjeun bisa megatkeun fase pertumbuhan kumbang.

Sanggeus ngaluarkeun biji-bijian ti freezer, Anjeun kiwari bisa ngagaringkeunana salila kira-kira 2–3 poé dina suhu kamar. Anjeun bisa ninggalkeun binih di jero kantong plastik nepi ka Anjeun hayang makéna. Siki anu ditunda ku cara ieu ngan bisa terkontaminasi ku siki-siki anu dibeuli di toko.

Pikeun ékol ieu, kalahka leuwih alus nunda siki Anjeun dina botol kaca kalayan sumbat. Siki ieu kudu bener-bener garing, lamun moal membusuk. Ku cara ieu Anjeun bisa bener-bener yakin yén binih anjeun moal terkontaminasi ku kumbang.

Penggerek bonggol kacang ogé bisa dilawan kalayan milih siki anu pas – nyaéta aya cukup loba spesies anu henteu disukai kumbang kacang.

Printed from neznama adresa