Botanix - Hiji jurnal ngeunaan pepelakan

Edisi Basa Sunda

Kumaha memangkas jukut di pekarangan Anjeun kalayan bener?

Anjeun perlu memangkas jukut pekarangan Anjeun kalayan bener ambéh nampa hamparan jukut sakandel karpet. Euweuh pepelakan pinus anu bakal kasampak alus kalayan hamparan jukut mati mengitarinya!

Saméméh memangkas jukut pekarangan, aturan di handap ieu leuwih hadé diinget– jukut bisa dipangkas 1/3 bagian. Hartosna, jukut saluhur 6 cm, dipangkas nepi ka ancik 4 cm. Luhur optimal jukut kira-kira 2 nepi ka 3 cm. Lamun dipangkas pondok teuing, jukut bisa ngagaring. Sageus jukut dipangkas, leuwih hadé disiram jeung cai sacukupna (saeutikna10–15 l cai pér 1m²).

Di dieu urang paké dua jenis mesin pemangkas jukut– jenis tradisional sarta jenis anu dawam disebut mesin pemotong rumput-mulsa. Mesin-mesin pemotong-mulsa henteu memungut potongan jukut sanggeus memangkas, tapi motong tuluy miceunana balik di pekarangan kalayan alus. Ku cara ieu, halaman jukut Anjeun dibéré pupuk sacara otomatis saban sesi pemangkasan. Cacak kitu, pakakas-pakakas pemotong kasebut henteu cocog lamun Anjeun ngabogaan kolam renang, alatan rerumputan baris asup ka dina kolam. Ku alatan éta, di dieu leuwih alus ngagunakeun pakakas pangkas tradisional kalayan kotakna, anu motong sakaligus mengangkat potongan jukut.

Aya ogé pakakas-pakakas potong jukut kombinasi anu bisa Anjeun pilih pikeun dipaké naha kalayan kotak pengumpul atawa henteu.

Pakakas-pakakas ieu cocog pikeun halaman jukut kalayan kemiringan 15°. Lamun halaman jukut Anjeun aya di wewengkon anu nangtawing, Anjeun leuwih hadé ngagunakeun pakakas potong genggam anu cocog ogé pikeun tempat-tempat anu hésé dihontal di kira-kira tatangkalan atawa di tepi-tepi bedengan kembang.

««« Artikel samemehna: Melak suweng tiram (Pleurotus ostreatus) Artikel saterusna: Naon anu kudu dipigawé kalayan jukut anu dipangkas? »»»

Minggu 2.10.2011 21:50 | Citak | Jukut

Ngeunaan KPR

KPR - Klub Pekebun Slowakia
KPR - Klub Pekebun mangrupa organisasi pekebun internasional. Baca saterusna...
Bagilah pangalaman Anjeun ngeunaan menaman pepelakan. Tulis artikel tetang berkebun, pepelakan, melak pepelakan sarta séjén-séjén. Tuluy siarkan dina jurnal Botanix edisi basa Anjeun. Hubungi kami pikeun detil saterusna.

Kategori: Kabeh Hama Jukut Palem Pepelakan Eksotis Pepelakan cai Petunjuk cara melak pepelakan Suweng Tangkal jarum