Botanix - Hiji jurnal ngeunaan pepelakan

Edisi Basa Sunda

Arsip kabéh artikel

Di dieu Anjeun baris manggihan kabéh artikel anu sadia di Botanix dina basa Sunda.

Kategori: Kabeh Hama Jukut Palem Pepelakan Eksotis Pepelakan cai Petunjuk cara melak pepelakan Suweng Tangkal jarum

Author:

2010

Juli (9)

Arsip bulan ieu: Séptémber 2011 (6 textů)

Melak jukut anyar

Di Éropa, wayah pangalusna pikeun melak jukut anyar atawa jukut tambahan di halaman jukut anu aya nyaéta ti bulan Méi nepi ka Juni. Lamun pohara saeutik lumangsung hujan di usum semi, Juli meureun wayah pangalusna pikeun melak.

Kemis 29.9.2011 10:44 | Citak | Jukut

Tangkal Bako Nicotiana glauca - pepelakan téras kalayan perspektif!

foto

Tangkal Bako (Nicotiana glauca)

Hasrat manusa ka hiji hal anu anyar, henteu sawajarna sarta henteu konvensional henteu kawates. Jadi, tukang kebon ogé bermimpi pikeun membudidayakan hiji hal anu anyar di kebon-kebon maranéhanana – hiji hal anu tacan dipiboga batur. Pasar pepelakan alatan éta méré para pekebun hiji hal anu kakara saban warsih – pikeun nyugemakeun dahaga tukang kebon anu masih néangan hiji hal anu pituin pikeun minuhan kaperluan maranéhanana. Peluncuran komérsial varietas kakara baris nyieun pepelakan bako geura-giru kaceluk di golongan tukang kebon!

Rebo 28.9.2011 20:48 | Citak | Pepelakan Eksotis

Téh Cina – Melak Téh Sorangan!

foto

Kembang Téh Cina

Nyanghareupan ahir usum tiis, saban pekebun mikiran naon anu baris dipelak dina usum ka hareup. Naha Anjeun ngarasa henteu deui tertantang pikeun melak tomat, cabé sarta mentimun? Naha Anjeun hayang hiji hal anu séjén? Hiji hal anu leuwih eksotis? Naon pamadegan Anjeun ngeunaan ideu pikeun melak téh sorangan warsih ieu?!

Salasa 27.9.2011 20:40 | Citak | Pepelakan Eksotis

Cara ngurangan kumbang kacang?

Disangka ku kuring kumbang kacang ieu henteu perlu diwanohkeun ka Anjeun. Ieu téh kumbang leutik ukuranana 3–4 mm, anu bisa kapanggih dina siki-siki di pawon contona.

Kumbang leutik anu ngarugikeun ieu ngembang dina siki kabéh jenis kacang polong. Tétéla, saban jenis polong ngandung makhluk-makluk ieu – kacang buncis – pengerat kacang buncis (kumbang), kacang polong – kumbang kacang polong, miju-miju – kumbang miju-miju, sarta kacang buncis kebon – kumbang kebon kacang dll…

Senen 26.9.2011 08:42 | Citak | Hama

Budidaya Semanggi Berdaun Opat- (Marsilea quadrifolia)

foto

Semanggi Berdaun Opat (Marsilea quadrifolia) nyaéta tumbuhan pakis cai anu daun-daunna siga kawas daun semanggi. Naha nurutkeun Anjeun istilah pakis cai sarta semanggi henteu silih nyambung? Malahan sabalikna– kadua istilah ieu ngécéskeun karakteristik pepelakan-pepelakan anu pohara dekoratif tapi praktis henteu dipikawanoh dina dunya berkebun ieu.

Minggu 25.9.2011 15:28 | Citak | Pepelakan cai

Kiwano – Cucumis metuliferus

Buah Kiwano anu ngawangun buleud lonjong kalayan panjang 10–15 cm katempo kawas buah jeruk. Manéhna kaasup kulawarga ketimun. Buah ieu ngabogaan tanduk-tanduk leutik dina kulit buahna sarta ngingetkeun jelema dina sajenis pakarang abad pertengahan. Daging buahna boga warna héjo sarta biasana ngandung loba siki bodas ukuranana 5–10 mm. Lamun tacan masak, buahna boga warna héjo.

Saptu 24.9.2011 21:18 | Citak | Pepelakan Eksotis

Continue: buka halaman séjénna. Ka bagian luhur arsip

Ngeunaan KPR

KPR - Klub Pekebun Slowakia
KPR - Klub Pekebun mangrupa organisasi pekebun internasional. Baca saterusna...
Bagilah pangalaman Anjeun ngeunaan menaman pepelakan. Tulis artikel tetang berkebun, pepelakan, melak pepelakan sarta séjén-séjén. Tuluy siarkan dina jurnal Botanix edisi basa Anjeun. Hubungi kami pikeun detil saterusna.

Kategori: Kabeh Hama Jukut Palem Pepelakan Eksotis Pepelakan cai Petunjuk cara melak pepelakan Suweng Tangkal jarum