Botanix - gazetë mbi bimët dhe kopshtarinë

Botimi në shqip

Rritja e mangos nga fara

Ju duhet të mbillni farat më të freskëta që të nxirrni reyultatet më të mira pastaj. Zhytini farat në ujë me temperaturë prej rreth 20–25 °C për rreth 2–6 orë.

fotografia

"Fara pastruar e mango Kalimantan,

Kasturi (Mangifera casturi), Borneo,Indonezia":[http://www.kpr.sk/…toarchiv.php?…]

Pas njomjes në ujë, mbillini farat në tokë (tokë ranore, e ndriçuar) dhe mbajeni temperaturën e saj ne së paku 20–25°C. Farat do të mbijnë brenda 1–3 javëve. Fidanët e rinj duhet të mbahen në një pozicion të moderuar me diell

fotografia ***fidani i mango Kalimantan, Kasturi (Mangifera casturi), Borneo,Indonezia

Nëse jetoni në një zone tropikale, ju munf të mbillni Mango në kopshtin tuaj. Nëse jetoni në një yonë ku ka ftohtë dhe ngrica, është e nevojshme ta mbani Mango-n brenda ose në oborr të brendshëm.

««« Teksti paraprak: Mango Kalimantan, Kasturi (Mangifera casturi) Teksti vijues: Lotosi indian (Nelumbo nucifera) »»»

e hënë 19.9.2011 23:18 | shtypeni | Bimët egzotike, Instruksionet për kultivimin e bimëve

KPR paraqet

KPR - Klubi Kopshtarëve te Sllovakisë
Klubi Kopshtarëve te Sllovakisë është shoqatë vullnetare e kopshtarëve nga e tërë bota. Lexo më shumë...
Shpërndani eksperiencën e juaj që e keni për kultivimin e bimëve. Shkruani tekstin në këtë webfaqe!

Kategoritë: Svi Barishtorja Bimët egzotike Bimët ujore dhe moçalike Dëmtuesit Instruksionet për kultivimin e bimëve Këpurdhat Palmat