Ботаникс - весник за растенија и градинарство

македонско издание

Archive of all articles

There you can find all articles which are available in this language section of Botanix.

Category: Сите Водни и мочуришни растенија Егзотични растенија Инстрикции за одгледување Палми Печурки Тревник Штетници

Author:

Категории: Тревник

Одгледување и одржување на тревник

Какво да се направи со покосената трева?

Какво да се направи со покосената трева? Доколку сакате убав, низок тревник сигурно често го косите. Меѓутоа, честото косење носи големи количини на покосена трева која (доколку ништо не одгледувате) единствено ви смета. Повеќето градинари кои лично ги познавам покосената трева ја фрлаат во ѓубре. Јас со неверување вртам глава и се чудам зошто така го расипуваат најефтиното ѓубриво.

четврток 16.7.2009 08:15 | испечати | Тревник

Како правилно да го косиме тревникот?

За да добиеме густ тревник правилно е негово правилно косење. Ниту една елка ни бор нема да изгледа добро доколку околу нив има лоша трева.

среда 15.7.2009 08:09 | испечати | Тревник

Подигнување на нов тревник

Најдобар период за подигнување на нов или досадување на стариот тревник е од мај до јуни но со оглед на тоа ако годината е слаба што се однесува на дождовите погодно време за сеење ќе биде дури во јули.

петок 10.7.2009 08:29 | испечати | Тревник

КПР претставува

КПР - Клуб на одгледувачи на растенија Словачка
Клуб на одгледувачи на растенија кој е доброволно здружување на градинари од целиот свет. Читај повеќе...
Поделете ги своите искуства кои ги имате со одгледување растенија. Напишете текст на овој веб.